Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Tarifin Öyküsü

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  •  1 su kadehi su
  •  1 su kadehi un
  • 1 çimdik tuz
  •  125 gram tereyağı veya margarin
  •  3 adet yumurta Yumurtalar ufak ise 4 adet
  •  2, 5 su kadehi süt
  •  2, 5 yemek kaşığı un
  •  1, 5 çay kadehi şeker
  •  1 adet yumurta
  •  1 koli vanilya
  • Yarım koli kremşanti
  •  1 koli hazır çikolata sosu
  • Çikolata sosunun üzerinde yazan miktar kadar süt
  • Yarım çay kadehi çekilmiş yeşil fıstık

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirilip soğumaya vazgeçilir. Soğuyana kadar arada bir karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın.
  2. Hamuru için margarin tuz ve su derin bir tencereye alınıp ocağa alınır. Margarin eridikten sonra kadar un ilave edilip hafif rengi dönene kadar kaşığın arka tarafıyla ezerek kesintisiz karıştırılıp kavrulur.
  3. Bir 10 dakika yeterli olur bu arada kolunuz ağrıyabilir

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın