Bimde satılan toz hazır çikolata sosu kullandım içine kalan yarım kutu akışkan kremayı ilave ettim kutu artta yazıldığı gibi hazırladım
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Profiterol topları için yağ ve suyu bir tencerede kaynatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca bir çimdik tuzu ilave edip bir kadeh unu ilave edip mikser ile karıştırarak karışımın kıvam almasını sağlıyoruz.
1-2 dakika içinde ocaktan alıp soğumaya vazgeçiyoruz .
Karışım soğuduktan sonra çay kaşığının ucu ile kabartma tozunu ilave edip 4 yumurtayı her birini tek tek hamura kırıp çırpıp değişiğini öyle ilave ediyoruz yumurtalar kesinlikle tek tek ilave edilmeli mikserler çırpılmalı.
Daha sonra yağlı kağıt serili tepsimize hazırladığımız hamuru tatlı kaşığı dayanağıyla küçük küçük bölüştürüyoruz.
170 derece fırında fan ayarında pişiriyoruz.
Kreması için; Süt ,şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, vanilin hepsini bir tencereye alıyoruz mikser dayanağıyla karışımımız pişerken kesintisiz karıştırıyoruz.
Kıvam alan karışıma krema, yağ ilave edip azıcık daha pişirip ateşten alıyoruz.
Ateşten aldıktan sonra yarım kutu toz kremşanti ilave edip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Hazır çikolata sosu içinde kolinin arttaki direktifleri yerine getirip çikolata sosumuzu hazırlıyoruz.
Hamurların arasına krema sürüp servis tabağımıza alalım, çikolata sosu ile servis edelim.