Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kadeh un
  • 100 gram tereyağ
  • Çay kaşığın ucu tuz
  • 1 kadeh su
  • 1 kutu vanilin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su kadehi süt
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan nişasta
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu vanilin
  • 3 kadeh süt
  • 3 kaşık toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilin
  • 1 kutu krema
  • 1 su kadehinden 2 parmak noksan damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Evvel hamur için su tuz şeker yağ eritip unu katalım 2 dakika ocakta iyice karıştırıp soğumaya vazgeçtim sonra sırayla yumurtaları kırıp kabartma tozunu da ilave edip çırparak ilerleyelim torbaya koyalım veya kaşıkla tepsiye ayrılalım. 180 derece de alt üst ayarda kızarsa kadar pişirin.
  2. Kreması içinde vanilin ve yağ hariç herşeyi karıştırarak kaynatalım ocaktan alıp yağ ve vanilin ilave edelim üzeri sarih kalmayacak biçimde soğumaya vazgeçelim.
  3. Çikolata sos için krema tereyağ ve vanilin hariç herşeyi pişirelim ocaktan alalım vanilin ve yapı katalım soğuyunca kremayı ilave edelim ve iyice çırpalım.
  4. Servis zamanı kremadan hamurların arasına koyalım ve üzerine sos dan dökelim afiyet olsun ☺️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın