Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 1 vanilya
  • 3 yumurta Büyük boy
  • 3 kadeh süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su kadehinden 1 parmak noksan şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 vanilya
  • 1 kutu kremşanti
  • Çikolata sos

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için ufak bir tencereye suyumuzu ve tereyağımızı alalım. Tereyağı eriyince unumuzu ve vanilyayı ilave edelim ve 5-10 dakika karıştırarak pişirelim soğumaya vazgeçelim.
  2. Soğuyan hamurumuzun içine yumurtaları tek tek yedirelim. Bir tatlı kaşığı dayanağı ile hamurlarımızı tepsimize sıralayalım.
  3. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim. Onlar pişerken kremamıza başlayalım. Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilyamızı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Pişen muhallebinin altını kapatıp tereyağımızı ilave edip karıştırarak yedirelim. Muhallebimiz azıcık ılınınca içine kremşantimizi döküp iyice çırpalım.
  5. Pişen bezelerimizi ikiye ayırıp içine kremamızdan dolduralım. Hepsi bitirilince üzerine çikolata sos dolaştıralım. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın