Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 23.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Çikolatalı Tatlılar
»
Profiterol
Facebook
Twitter
Google+
21 Ekim 2021
0
131
+
-
Profiterol
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 su kadehi su
1 su kadehi un
3 adet yumurta
750 ml süt
2 çay kadehi toz şeker
2 adet yumurta büyükse 1 tane
5 yemek kaşığı un
2 koli vanilya
240 gram sütlü çikolata
200 gram soğuk krema
Profiterol Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç kremasını hazırlayalım.
Bunun için tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra göz göz olana kadar kaynatalım.
Ardından kenara alıp soğumaya vazgeçelim.
Hamuru için tencereye su ve tereyağı ilave edelim.
Tereyağı eriyene kadar pişirelim.
Tereyağı eriyince unu ilave edip 1- 2 dk kavuralım.
Bu biçimde ocağın altını kapatalım.
Hamurun iyice soğumasını bekleyelim.
Bütün anlamıyla soğuyunca yumurtaları tek tek ilave ederek her yumurta ilave edişte iyice çırpalım.
3 yumurtayı da bu biçimde karıştıralım.
Ardından hamuru sıkma poşetine alıp tepsiye tek tek sıkalım.
Pişerken azıcık kabarıp gelişeceğini hesaba katarak sıkalım.
180 derecede 40 -45 dk pişirelim.
Pişirirken fırının kapağını açmayalım.
Pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
Soğuyunca ortalarından bıçakla kesip soğuyan kremamızdan tatlı kaşığı desteğiyle içlerine dolduralım.
Benim miktarlarımda iç kreması boldur az olsun isterseniz miktarları eksiltebilirsiniz.
Sos tenceresinde dağıldığımız çikolata ve kremayı kısık ateşte pişirelim.
Pişince ılımasını bekleyip ılıyınca servis tabağına aldığımız profiterollerin üzerine bolca dolaştıralım.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
kolay Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi nasıl yapılır
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Fırın Yok Pişirmek Yok Fırınsız Cheesecake Tarifi (Çikolatalı Cheesecake Tarifi)
Önceki Yazı
Kolay Sıcak Çikolatalı Kek
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı