Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 3 adet yumurta
  • 750 ml süt
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 2 adet yumurta büyükse 1 tane
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 koli vanilya
  • 240 gram sütlü çikolata
  • 200 gram soğuk krema

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç kremasını hazırlayalım.
  2. Bunun için tüm malzemeleri bir tencerede karıştıra karıştıra göz göz olana kadar kaynatalım.
  3. Ardından kenara alıp soğumaya vazgeçelim.
  4. Hamuru için tencereye su ve tereyağı ilave edelim.
  5. Tereyağı eriyene kadar pişirelim.
  6. Tereyağı eriyince unu ilave edip 1- 2 dk kavuralım.
  7. Bu biçimde ocağın altını kapatalım.
  8. Hamurun iyice soğumasını bekleyelim.
  9. Bütün anlamıyla soğuyunca yumurtaları tek tek ilave ederek her yumurta ilave edişte iyice çırpalım.
  10. 3 yumurtayı da bu biçimde karıştıralım.
  11. Ardından hamuru sıkma poşetine alıp tepsiye tek tek sıkalım.
  12. Pişerken azıcık kabarıp gelişeceğini hesaba katarak sıkalım.
  13. 180 derecede 40 -45 dk pişirelim.
  14. Pişirirken fırının kapağını açmayalım.
  15. Pişince fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
  16. Soğuyunca ortalarından bıçakla kesip soğuyan kremamızdan tatlı kaşığı desteğiyle içlerine dolduralım.
  17. Benim miktarlarımda iç kreması boldur az olsun isterseniz miktarları eksiltebilirsiniz.
  18. Sos tenceresinde dağıldığımız çikolata ve kremayı kısık ateşte pişirelim.
  19. Pişince ılımasını bekleyip ılıyınca servis tabağına aldığımız profiterollerin üzerine bolca dolaştıralım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın