Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi su
  • 1 su kadehi un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli toz krem şanti
  • 1 koli çikolata sosu ve fındık parçaları

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye 1 su kadehi su ve tereyağını alıp kaynatalım. 1 su kadehi unu ilave edip karıştıralım.
  2. 1-2 dakika pişirelim. Altını kapatıp soğumaya vazgeçelim. Soğuduktan sonra yumurtaları sırayla kırıp mikserle çırpalım. Yağlı kağıt hoşlandığımız tepsimize kaşık desteğiyle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  3. Daha sonra 200 derece fırında 30-40 dakika arasında pişiyor fırın sırçasından hakimiyet ederek pişirelim. Krema için de vanilya ve toz kremşanti hariç öteki malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ilave edelim. Krema soğuduktan sonra toz kremşantimizi ilave edip mikserle çırpalım.
  5. Hamurlarımız fırından çıkıp soğuduktan sonra kenarlarını kesip krema dolduralım. Çikolata sosunuda üzerindeki tarife göre hazırlayıp profiterol ’lerin üzerine dökelim. Fındık serpip servis edelim. Sınayanlara şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın