Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su kadehi su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su kadehi un
  • 5 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 2, 5 su kadehi süt
  • 2 çay kadehi şeker
  • 1 çay kadehi un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 kutu vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu kakao ufak kutu olanlar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı sosu isteğe göre aşırılaştırabilirsiniz

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için evvel suyu kaynatalım.
  2. İçine tereyağı koyalım ve eriyince un, şeker, tuz ilave ederek kaynatalım.
  3. Hamur kıvam olunca ocaktan alalım ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp hoşça çırpalımbirer birer kırıp çırpılacak o karşısınca öbür yumurta kırılacak o biçimde
  4. Buz dolabında 1 saat hamuru bekletelim.
  5. Muhallebisini de tam malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
  6. Hamur dinlenince yağlı kağıt serili tepsiye 1 er tatlı kaşığı dökelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Sosunu da süt, şeker ,kakao ve tereyağını kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim sık sık karıştıralım dibi ivedi yakalıyor
  8. İsteğe bağlı hazır kutu soslardan da kullanabilirsiniz.
  9. Pişince içlerine muhallebi koyup sos dökelim. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın