2 yemek kaşığı tereyağı sosu isteğe göre aşırılaştırabilirsiniz
Profiterol Tarifi Yapılışı
Hamur için evvel suyu kaynatalım.
İçine tereyağı koyalım ve eriyince un, şeker, tuz ilave ederek kaynatalım.
Hamur kıvam olunca ocaktan alalım ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumurtaları tek tek kırıp hoşça çırpalımbirer birer kırıp çırpılacak o karşısınca öbür yumurta kırılacak o biçimde
Buz dolabında 1 saat hamuru bekletelim.
Muhallebisini de tam malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
Hamur dinlenince yağlı kağıt serili tepsiye 1 er tatlı kaşığı dökelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sosunu da süt, şeker ,kakao ve tereyağını kaynayıp göz göz olana kadar pişirelim sık sık karıştıralım dibi ivedi yakalıyor
İsteğe bağlı hazır kutu soslardan da kullanabilirsiniz.
Pişince içlerine muhallebi koyup sos dökelim. Afiyet olsun