Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Prenses Pudingi

Prenses Pudingi

Prenses Pudingi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 orta boy sarı golden elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su kadehi çekilmiş ceviz ya da fındık içi
  • 1 lt süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 koli vanilya
  • 3 yumurtanın akı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri

Prenses Pudingi Nasıl Yapılır?

  • Elmaları atayıp, çok ince yarım ay biçiminde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba Oval sırça kap kullanabilirsiniz yerleştirin.
  • Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel mikserle devamlı karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzenleyin. Soğumaya bırakın.
  • Yumurta aklarını derin bir sırça kaba koyup, pudra şekerini ilave edin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz biçimde muhallebinin üzerine sıkın.
  • Fırının sadece ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın