Elmaları atayıp, çok ince yarım ay biçiminde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba Oval sırça kap kullanabilirsiniz yerleştirin.
Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel mikserle devamlı karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzenleyin. Soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını derin bir sırça kaba koyup, pudra şekerini ilave edin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz biçimde muhallebinin üzerine sıkın.
Fırının sadece ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.