Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Pratik Yumuşacık Anne Keki

Pratik Yumuşacık Anne Keki

Pratik Yumuşacık Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak az şeker (375gr)
  • 2 paket şekerli vanilya
  • 1 ½ su bardağı un (175 gr)
  • 1 ½ su bardağı nişasta (175 gr)
  • 1 ½ silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 375 gram eritilmiş tereyağ
  • Pudra şekeri

Pratik Yumuşacık Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı 1 dk çırpın.
  2. Şekerleri yavaş yavaş ilave ederek 2 dk devam çırpın.
  3. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin ½ dk çırpın.
  4. Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın ve iki porsiyon da ilave edin devam çırpın (1-2 dk).
  5. En son daha sıcak olan erimiş tereyağını ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana dek devam çırpın (yaklaşık 1-2 dk).
  6. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve yağlı kağıt koyun.
  7. Kelepçeli kek kalıbı  kullanıyorsanız sadece tabanına yağlı kağıt koymanız tatmin edici olacaktır.
  8. Önceden ısıtılmış 170 °c fırında alttan birinci sırada 1 saat pişirin.
  9. Son 5 dk fırını kapatın. Pistikten sonra fırından çıkarın ve en ince ayrıntısına kadar soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan daha sonra pudra şekeri serpin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın