Un helvası tarifini yapmak için ilk önce 2 su bardağı toz şekeri ile 3 su bardağı ılık suyu bir kap içerisinde karıştırıp şekerin çözünmesini sağlayarak şerbetimizi hazırlıyoruz.
Margarini paketinden çıkartıp yarım kalıbını tencereye bırakıyoruz. Yağımız eridikten sonra 2 su bardağı un ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz.
Kısık ateşte yaklaşık 20 – 25 dakika rengi kahverengiye dönene kadar karıştırmaya devam edeceğiz. Son olarak hazırladığımız şekerli su karışımızıda yavaş yavaş rengi dönen una ekleyip hızla karıştırarak topaklanmayı önleyerek suyunu çekip macun kıvamına gelinceye kadar pişireceğiz.
Dinlendirdiğimiz helvaya istediğimiz şekli vererek servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.