Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Pratik Truf Tarifi

Pratik Truf Tarifi

Pratik Truf Tarifi İçin Malzemeler

  • 7/8 dilim ufalanmis kek
  • 50 gram tereyağı 2 yemek kaşığı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kadehi süt
  • 150 gram çikolata Benmari usulü eritilmiş
  • Hindistan cevizi
  • Renkli pasta ziynetleri

Pratik Truf Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kabın içine 7/8 dilim kekinizi elinizle ayrılın.
  2. İçine çekilmiş ceviz, kakao, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip hoşça yoğuralım.
  3. Kurabiye hamuru kıvamına gelen harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarla ve yağlı kağıt serili tepsiye dizerek buzdolabının buzluk kısmında 1 saat bekletin.
  4. Bu arada çikolatayı benmari usulde eritin, buzluktan truffları alıp çikolataya daldırıp çatal dayanağı ile çıkarıp tel ızgara yada yağlı kağıda koyup donması için bekletin.
  5. Azıcık donan çikolatalı trufflarınızı bıçak takviyesiyle alıp servis tabağına koyup buzdolabına koyunuz.
  6. İyice donan truflarımızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın