Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Yumurta ve şeker 10 dk. çırpılır
Süt ve sıvı yağ eklenip birazdaha karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenip birazdaha karıştırılır.
Hamurdan biraz ayırıp kakao eklenip yaglanmış kalıba kakaolu karışımından dökülür, üzerine beyaz hamur ve tekrar kalan kakolu karışım dökülür.
Kalıbı tencereye koyup kalıbın yarısına gelecek şeklide su konulup aygaza konulur kaynamaya başlayınca altı kısılıp tencerenin üzerine bir bez yada havlu koyulur ve kapağı kapalı bir şekilde 30 dk. pişirilir. 20 dk kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.