3 bardak irmik
8 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı irmik
1 paket toz krem şanti
8 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı irmik
1 paket toz krem şanti
Bulamak İçin
Hindistan cevizi
Üzeri İçin
Bonibon şeker
Hindistan cevizi
Üzeri İçin
Bonibon şeker
Yapılışı
Sütümüzü tencereye alıyoruz. İçine şeker ve irmiği ilave edip, karıştırıyoruz.
Ardından ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak, pişiriyoruz.
Kaynayıp, göz öz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıyoruz. Soğuması için başka bir kaba alıyoruz.
Ara sıra karıştırarak, iyice soğumasını sağlıyoruz. Soğuduktan sonra toz haldeki krem şantiyi ilave ediyoruz ve iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
Ardından bir tatlı kaşığı kadar alıyoruz hindistan cevizi koyduğumuz tabağa koyup, buluyoruz. Daha sonra elimizle şekil veriyoruz ve servis tabağına diziyoruz.
Üzerlerine bonibon şeker batırıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz ve 2-3 saat dinlendirip, ardından servise sunuyoruz. Afiyet olsun.