Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Pratik Profiterol

Pratik Profiterol

Pratik Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru
  • 3 su kadehi süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet muz
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Pratik Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema için zorunlu olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım.
  2. Mikser ile karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
  3. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave ederek süratlice çırpalım ve ocaktan alalım azıcık katı bir krema olmalı.
  4. Krema soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
  5. Milföy hamurlarımızı tezgaha açalım ve oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyelim.
  6. Daha sonra her bir milföyü 8 kareye dağılalım.
  7. Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  8. Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Krema ve milföyler ılıdıktan sonra kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım ve milföyün alt kısmını borcamın tabanına dizelim üzerine kremayı döküp muz dilimleyelim, milföyün üst kısmınıda  muzların üzerini kapatalım.
  10. En üste de hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosu ile süsleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın