Öncelikle krema yapımıyla başlıyoruz, süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz, soğuması için üzerini temaslı streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
Soğuyunca 1 çay bardağı süt ile köpürttüğümüz şantiyi kremaya ekliyoruz ve tamamen karışıncaya kadar çırpıyoruz.
Hamuru için su, tereyağı, un, tuz, toz şeker ve vanilyayı karıştırıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca unu ilave edip 2-3 dk karıştırarak pişiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
Tamamen soğuyunca içerisine yumurtaları tek tek kırarak çırpıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla şekil veriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30-35 dk kontrollü pişiriyoruz.
Çikolata sosu için, süt, şeker, nişasta, vanilya ve kakaoyu kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alıyoruz, tereyağı ve çikolatasını ekleyip çırpıyoruz (daha yoğun çikolata tadı istiyorsanız eklediğiniz çikolata miktarını arttırın) ve soğumaya bırakıyoruz.
Profiteroller fırından çıkınca ister duy ile ister ortadan ikiye keserek kremayı içerisine dolduruyoruz ve çikolata sosu ile buluşturup afiyetle tüketiyoruz👌🏻👌🏻👌🏻.