Yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpalım.
En son tüm kuru malzemeleri eleyip karıştıralım. Cıvık bir hamur olacak yoksa kurur ⚠️ cupcake kalıplarının yarısını dolduracak şekilde pay edelim. Bu ölçülerden 18 adet çıkıyor .
175 derecede alt-üst ayarda 20-25 dakikada pişiriyor. Kürdanla test yapmayı unutmayın ⚠️ fırını pişirmeden ısıtın ⚠️.
Krema için çikolataları benmari eritin. Kabınız kaynayan suya değmesin ⚠️ başka bir kapta eriyen çikolataları ve fındık kremasını karışana kadar çırpın. Ben bim deki peripelladan kullandım.
En iyi sonucu o veriyor tavsiye ⚠️ kremayı da ekleyip tekrar çırpalım. Fazla çırparsanız rengi açılır ⚠️ sıkma torbasına doldurup 10-15 dakika soğutun. (bu kremayı pastalarda da kullanabilirsiniz).
Kek piştikten sonra en az 20 dakika soğusun. Yoksa sıkınca krema üzerinde erir ⚠️
Kremayı sıkıp yarım saat soğutun ve servis edin. Ben geceden yapmıştım. Sabah hala yumuşacıktı ☺️ afiyet olsun 😋.