300 ml akışkan yağ 1 su kadehi+ 1/2 yarım çay kadehi
4 yumurta
5-6 havuç 2, 5 3 su bardağı
1 su bardağı ceviz
1,5 koli kabartma tozu
1 koli vanilin
1,5 çay adalȩığı tarçın
1/2 yarım çay adalȩığı tuz
250 gram un 2 su bardağı
75 gram tereyağ 1/4 çeyrek su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış
225 gram labne Soğuk krem peynir de olur
240 gram 1, 5 su bardağı pudra şekeri
1/2 yarım çay kaşığı vanilya özütü yoksa eleyin
Pratik Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırılır.
Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın.
Şeker ve yağ bir kaba alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
Yumurtalar birer birer ilave edilir. Her seferinde karışana kadar çırpılır.
Kuru malzemeler iki seferde ilave edilerek spatulayla karıştırılır.
Karışınca ceviz ve havuç ilave edilir ve iyice karıştırılıp kalıba dökülür. pasta gibi yapacaksanız 18 cm lik yağlı kağıt serilmiş üç kalıba tek kalıp varsa üç seferde pişiltihap veya basmakalıp kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
Frostin için.Labne, tereyağ ve vanilyayı 1-2 dk kadar çırpılır.
Pudra şekeri azar azar ilave edilerek kremamsı kıvam alana kadar çırpılır. tadına da bakıp ayarlayabilirsiniz kremasını bol beğeniyorsanız ölçüyü çoğaldırabilirsiniz.
Soğuyan keklerin arasına kremadan sürüp isterseniz azıcık da ceviz atarak pasta görüntüsü verebilirsiniz.