Pratik Çilekli Şarlot Pasta Tarifi İçin Malzemeler
1 koli kedidili 16 cm ufak kalıp için
1 kadeh süt Islatmak için
Çilek
500 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1/2 yarım su bardağı darı nişastası
1 tepeleme yemek adalȩığı un
1 koli vanilya
60 gram tereyağ
1/2 yarım su kadehi beyaz çikolata İsteğe bağlı
1/2 yarım poşet toz krem şanti
1 yemek adalȩığı krema
Pratik Çilekli Şarlot Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle krema hazırlanır. Un, nişasta ve şeker tencerede karıştırılır.
Yumurta ilave edilir ve süt azar azar ilave edilerek çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam alınca altı açılır.
Kaynayınca kısık ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca kapatılıp tereyağ, beyaz çikolata ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır.
Üzerine değecek şekilde streçle kapatılır.
Soğuyunca buzdolabına kaldırılır. 2 3 saat dinlendirilip toz şanti ve krema ilave edilerek çırpılır.