Malzemeler
Yapılışı
Tereyağını eritin, baklavalık yufkayı tezgahınıza koyun ve üzerine fırça ile tereyağını sürün ve ilk kata 150 gram fıstık serpiştirin.
İkinci kat için yufkayı ilk katın üzerine koyun, yine tereyağı sürün ve bu sefer 150 gram ceviz içini serpiştirin.
Sonra bir kez daha yufkayı koyun, tereyagını sürün ve son kez 150 gram fıstık serpiştirin.
Yufka katmanlarını rulo olacak şekilde sıkıca sarın ve bıçak ile 3er cm’lik büyüklüklerde kesin. Aynı işlemi bir kez daha 3 kat yufka ile tekrarlayın, onları da aynı sekilde kesin.
Kesilmiş yufkaları fırın kabına yanyana gelecek şekilde diklemesine dizin ve 180 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirin.
Başka bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve içine birkaç damla limon sıkın, şerbet kaynayınca ateşten alın ve fırından çıkan yalancı bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlınızı soğumaya bırakın. Üzerini fıstıkla süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.