4 yemek kaşığı şeker kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
1 tatlı kaşığı nişasta
Pratik Böğürtlenli Tart Tarifi Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Kabartma tozuna ilave ediyoruz.
Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan bir parça ayırıp dolaba koyuyoruz.
Kalan hamuru yağlanmış yağlı kağıt yerleştirilmiş kalıbın tabanına 26 cm kullandık her yeri denk kalınlıkta olacak biçimde yayıyoruz.
Bir kapta nişasta ve şekeri karıştırıp böğürtlenleri ekliyoruz iyice karıştırıyoruz. biz pişirmeden yaptık siz sos gibi pişirip öyle de koyabilirsiniz.
Hamurun üzerine yayıyoruz.
Dolaptaki hamuru elimizle ufak ufak ufalayıp böğürtlenlerin üzerine koyuyoruz.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun