Balkabağı doğranır düdüklü tencerede yarım çay bardağı su 2 su bardağı şekerle 20 dakika pişirilir.
Püre haline getirilir vanilya ilave edilip karıştırılır.
Un nişasta 1 su bardağı toz şeker tencereye alınır karıştırılır.
1 litre süt tencereye ilave edilir karıştırılarak pişirilir ocaktan alınır labne eklenir çırpılır.
2 si 1 arada sıcak su ile karıştırılır hazır hale getirilir.
Kare borcamın zeminine 3 kepçe muhallebiden dökülür.
Kedidili kahveli sıcak suda 5 saniye bekletilir ıslanan kedilleri borcama dizilir üzerine Balkabağı püresi sıvanır.
Üzerine 3 kepçe muhallebi dökülür düzleştirilir kedidilleri kahveli suda ıslatılarak tekrar dizilir.
Aralarına çiko parça dökülür üzerine kalan muhallebi sıvanır tatlımızın üzeri streçlenir bir gece buzdolabında bekletilir hindistan cevizi ile karamel sosla servis edilir. Afiyet olsun.