Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Pratik Balkabaklı Cheesecake

Pratik Balkabaklı Cheesecake

Pratik Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Hindistan cevizi tozu
  • Antep fıstığı tozu

Pratik Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye balkabakları küçük küçük doğranır.
  2. Üzerine şeker serpilir.
  3. Daha sonra su eklenir ve kısık ateşte balkabağı yumuşayana kadar haşlanır.
  4. Haşlanan balkabağı süzülür ve bir kabın içerisinde iyice ezilir.
  5. Bisküvi rondodan geçirilip toz haline getirilir.
  6. Bisküvi, bakabağı, ceviz kırığı birlikte karıştırılır.
  7. Yuvarlak kelepçeli kalıbın içerisine yağlı kağıt koyulur ve üzerine taban harcı eklenip bastırarak düzeltilir.
  8. Taban soğumaya bırakılır ve muhallebisi yapmaya başlanır.
  9. Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeler tencere içerisine alınıp kaynayana kadar pişirilir.
  10. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilin eklenip karıştırılır.
  11. Balkabağının üzerine sıcak sıcak dökülür.
  12. 1 gece boyunca buzdolabında bekletilir. (en önemli püf noktası dinlendirmek).
  13. Dinlenen cheesecakein üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın