Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pratik Aşure

Pratik Aşure

Tarifin Öyküsü

Pratik Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su kadehi haşlanmış nohut Hazır konserveden
  • 1.5 su kadehi haşlanmış fasulye Hazır konserveden
  • 1.5 su kadehi haşlanmış yarma Hazır konserveden
  • 1 su kadehi kabuksuz badem
  • 1 su kadehi kabuksuz fındık
  • 1 su kadehi süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi küp doğranmış kuru üzüm
  • 1 su kadehi küp doğranmış kuru incir
  • 1 su kadehi küp doğranmış kuru kayısı
  • 4 adet karanfil

Pratik Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru meyvelerimizi doğrayıp birkaç kere sudan geçiriyoruz ve azıcık suda bekletiyoruz.
  2. Bir cezvede 4 karanfili suda kaynatmaya vazgeçiyoruz.
  3. Nohut, fasulye ve buğdayı sudan geçiriyoruzkonserve ürün oldukları için.
  4. Ardından tenceremize alıp üzerine sıcak su ilave ediyor bir zaman kaynatıyoruz. suyu göz kararı ilave ediyorum eksildikçe ilave ediyorum. .
  5. Evvelden pişmiş olduğu için çok öldürmeden kuru meyvelerimizi ilave ediyoruz ardına sütümüze ilave ediyoruz.
  6. Kuruyemişlerimizi de ilave edip toz şekeri ilave ediyoruz. Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Cezvedeki karanfil suyunu ekliyoruz.
  7. Kıvam almaya başlayacaktır kaynadıkça. Ben bu malzemeleri beğendiğim için bunları ilave ettim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın