Portekiz Tatlısı Pasteis De Nata Tarifi İçin Malzemeler
1 su kadehi toz şeker
Yarım su kadehi su
1 adet çubuk tarçın
1 adet portakal kabuğu
1 adet limon kabuğu
1 su kadehi süt
1.5 yemek kaşığı un
4 adet yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı vanilya ekstresi
4 adet milföy
Portekiz Tatlısı Pasteis De Nata Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbet için: 1 su kadehi toz şekeri alıp yarım su kadehi su ile ocakta pişiriyoruz. Daha sonra portakal kabuğu, limon ve tarçını şerbetin içine döküyoruz. Şerbet kaynayıp ağda kıvama gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Krema için: bir su kadehi süt ile 1, 5 yemek kaşığı unu karıştırıyoruz ve orta derecede gazlı ocakta pişiriyoruz. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz. Daha sonra soğuyan şerbetimizi yavaş yavaş muhallebimize ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebi ve şerbet iç içe geçtikten sonra karışımı kenara alıyoruz.
Turta için: 4 adet milföyümüzü üst üste koyup dikdörtgen biçimde merdane ile açıyoruz. Milföy inceliği yarım cm olduğunda açmayı vazgeçiyoruz ve rulo biçiminde milföyü yuvarlıyoruzlokum biçimi gibi. İnce uzun silindir biçimi elde etmemiz gerekli. Sonra bu hamuru iki parmak kalınlığında kesiyoruz vasati 7 parça çıkacaktır.
Sonra muhallebi-şerbet karışımımıza 4 adet yavaş yavaş yumurta sarısı ilave edip karıştırıyoruz iyice tam olmalılar, son olarak vanilya ekstresini de ekliyoruz. Daha sonra pütürsüz kadife bir krema elde etmek için süzgeçten karışımı geçiriyoruz, portakal kabuğu limon ve tarçın süzgeç üzerinde kalmalı.
Kek kalıbını alıp yağlıyoruz ve parçaladığımız hamurları gözeneklere yerleştirerek gözenekleri kaplamasını sağlıyoruz ve içini çukur hale getirmek için hamurun tabanına bastırıyoruz. Çukur alana hazırladığımız krema karışımını döküyoruz.
Pişirme:250 derece fanlı modda 15 dk pişiriyoruz kahve içerken afiyetle yiyoruz.