Öncelikle yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
Sırayla yağ, süt, portakal suyu.
Su ekleyip tekrar çırpalım.
Sonra rendelenmiş portakalın kabuğunu ekleyelim karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim.
Burda mikser kullanayım çırpma teli ile yavaş yavaş karıştıralım.
Kekin kıvamı akışkan olsun ki yumuşacık olsun.
Yağlanmış kalıba kek harcımızı dökelim ve 170° de 30 dk pişirelim. (her fırının ayarı farklıdır siz iyice piştiğine emin olana kadar kontrol ediniz).
Pişen kekimizin üzerine yarım portakal suyu ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip karıştıralım ilk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine dökelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.