Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Yoğurt Tatlısı

Portakallı Yoğurt Tatlısı

Portakallı Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr yoğurt
  • 3 yumurta
  • 175 gr toz şeker
  • 225 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 portakal
  • 1 limon

Şerbet için

  • 2 su kadehi su
  • 250 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 portakal

Portakallı Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, portakalın kabuğunu soyun ve kabukları ince kıyın. Orta boy bir tencerede su, şeker, limon suyu ve kabukları orta ateşte kaynatın.
  • Bir kapta yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurt, limon ve portakalın rendelenmiş kabukları, un, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Tereyağı ile yağlanmış bir sırça kaba ya da uygun bir tepsiye hamuru aktarın. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengi oluncaya kadar takribî 30 dakika pişirin.
  • Sıcak tatlı üzerine soğuk şerbeti dökün. İki saat bekletin. Yoğurtla beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, basmakalıp yoğurt tatlısı tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın