Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin malzemeler
Yarım su kadehi portakal suyu
Yarım su kadehi bal
Yarım çay kadehi zeytinyağı
2 yumurta
4 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 su kadehi un
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
Yarım su kadehi toz şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı pudra şeker
Portakal kabuğu şekerlemesi
Portakallı Ve Zencefilli Kek Nasıl Yapılır?
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Portakal suyu, bal, zeytinyağı, yumurta sarıları, portakal kabuğu ve zencefili bir kaba alıp mikserle 5 dakika karıştırın.
Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
Akışkan ve katı karışımı aynı kapta birleştirip mikserle 10 dakika çırpın. Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla bir kaç kere karıştırın.
Yirmi cm çapında bir kek kalıbının içine yağ sürün. Hazırladığınız kek harcını kalıba boşaltıp kalıbın her yanına denk olarak parçalaması için kalıbı bir kaç kere sağa sola sallayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına kalıbı yerleştirin. Takribî 50 dakika pişirin. Keki fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin. Üzerine pudra şeker serpin. Portakal kabuğu şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sofralarınızda yeni tatlar yer vermek istiyorsanız, portakallı tart tarifine göz atın.