Portakallı Ve Kremalı Hisse Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
2 koli yulaflı bisküvi
150 gr tereyağı
400 ml krema
2 koli vanilya
2 yemek kaşığı toz jelatin
Yarım çay kadehi su
1 çay kaşığı toz şeker
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
3 yemek kaşığı portakal suyu
Üzeri için
Taze kekik
Mini merengler
Kakao
Portakallı Ve Kremalı Hisse Nasıl Yapılır?
Bisküvileri mutfak robotunda sürükleyerek toz haline getirin. Tereyağını eritip ilave edin ve iyice karıştırın.
Karışımı tabanı çıkan minik tart kalıplarına bastırarak yerleştirin. Derin dondurucuda soğumaya vazgeçin.
Suyu bir kaseye alıp jelatini üzerine serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Krema, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
Jelatini ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak 10 dakika beklettikten sonra tart tabanlarının içine doldurun.
Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra üzerini taze kekik, mini mereng ve kakao ile süsleyerek servis yapın.