Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
500 gr sultani bezelye
300 gr bilye havuç
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 diş sarımsak
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Üzeri için
İnce kıyılmış maydanoz
Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Nasıl Yapılır?
Bezelyelerin uç kısımlarını arının. Kaynayan suya sirke ilave edin ve bezelyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları haşlayın.
Zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber, bezelye ve havuçları ilave edip 4 dakika soteleyin.
Dolmalık fıstıkları tavada kavurun ve bezelyeye ilave edip karıştırın. Servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak veya ılık servis yapın.