Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,52
  • BIST
    %0,33
Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr sultani bezelye
  • 300 gr bilye havuç
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz

Portakallı Ve Havuçlu Sultani Bezelye Nasıl Yapılır?

  • Bezelyelerin uç kısımlarını arının. Kaynayan suya sirke ilave edin ve bezelyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havuçları haşlayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber, bezelye ve havuçları ilave edip 4 dakika soteleyin.
  • Dolmalık fıstıkları tavada kavurun ve bezelyeye ilave edip karıştırın. Servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak veya ılık servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın