Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı

Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı

Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin oda ısısında
  • 2 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 3~3.5 su kadehi un
  • 1 su kadehi irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su kadehi pudra şekeri

Üzeri için

  • 1 çay kadehi haşhaş tohumu
  • Yarım su kadehi süt
  • Ceviz içi

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım su kadehi portakal suyu
  • Yarım limonun suyu

Portakallı Ve Haşhaşlı Tatlı Nasıl Yapılır?

Şerbet için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Evvel süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile dolaştırın. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine dolaştırın ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın