Malzemeler
Üzeri için
Şerbeti için
Şerbet için şeker, su ve portakal suyunu tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya vazgeçin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya vazgeçin. Margarin, yumurta, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Evvel süte ardından haşhaş tohumuna bulayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile dolaştırın. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine dolaştırın ve en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.