Kek için
Dolgusu için
Ganaj için
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Izgara teli üzerine alın.
Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Besin boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun.
Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi iki kek arasına yayın. Üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı parçalara parçalayıp ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya vazgeçin. Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün. Çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.