Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,19
  • BIST
    %1,15
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta

Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta

Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su kadehi un
  • 3/4 su kadehi kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 çay kadehi portakal suyu

Dolgusu için

  • 1 koli krem şanti
  • 1.5 çay kadehi süt
  • Portakal aroması
  • Turuncu besin boyası
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Ganaj için

  • 1 su kadehi çırpılmış krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Izgara teli üzerine alın.

Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Besin boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun.

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi iki kek arasına yayın. Üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı parçalara parçalayıp ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya vazgeçin. Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün. Çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın