2.5 su bardağı irmik
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı tere yağ
1 nehir bardağı değişken yağ ( ben zeytin yağ kullanıyorum)
Şerbeti için araç gereç
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
3 damla portakal suyu
Üzeri için araç gereç
Portakal kabuğu rendesi
Portakallı cevizli irmik helvasını yaparken helvasını da şerbetini de benzer anda yapmalısınız. Bu sebeple iki bambaşka tencereyi ocağa koyun tencerenin birine helva malzemelerini koyun. Sıvıyağ, tere yağ, irmiği tencereye boşaltın ve kavurmaya başlayın. Ast tencereye şerbet için su ve şekeri koyun kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında 3 damla portakal suyunu sıkıp 5 dakika kaynatın. Kavrulmaya aralıksız helvanın rengi değişmeye başladığında içine parçalanmış cevizleri dökün ve karıştırın. Helvanın rengi açık kahverengiye dönünce pişmiş olan şerbeti dikkatlice helvanın içine dökün. Üzerinize sıçrayıp yanma riskine karşısında ağır ağır kademeli olarak tencerenin kenarından dökün sıcak şerbeti. Şerbetin tamamını kattıktan daha sonra karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakın. Şerbetini çekince ocaktan alın ve kalıplara koyup servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. İrmik helvasının üzerine portakal kabuğunu rendeleyip servis edin. Sağlık Durumu olsun