Portakallı Ve Beyaz Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler
200 g bitter çikolata
175 g tereyağı
300 g toz şeker
120 g un
15 g kakao
3 yumurta
100 g beyaz çikolata
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
Kumkuat dilimleri
Portakallı çikolata parçaları
Portakallı Ve Beyaz Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker, un ve kakaoyu harmanlayın. Soğuyan çikolata ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikser takviyesiyle çırpın. Kocaman doğradığınız beyaz çikolata ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip spatulayla karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına aktarın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerini kumkuat dilimleri ve portakallı çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.