Sabayon için sırça bir kasede yumurta sarıları, şeker, kahve karışımı, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın.
Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirin ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar takribî 8 dakika pişirin.
Karışımı oda ısısına getirdikten sonra üzerini örterek birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
Pastacı kreması için şeker, un, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta sarısı ve sütü mikser ile karıştırın.
Devamlı karıştırarak evvel orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kremayı bir kaseye aktarıp üzerini örtün ve birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Peyniri, pastacı kremasını ve sabayonu ilave edip iyice karıştırın.
Keki bölerek servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Üzerine tatlı kaşığı ile portakal suyu dolaştırın.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına aktarıp keklerin üzerine doldurun. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine kakao serpiştirin. Portakal dilimleri ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, olağan tiramisu tarifine de göz atabilirsiniz.