Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Tart Kek

Portakallı Tart Kek

Portakallı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehinden 1 parmak fazla şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1.5 su kadehinden bir parmak fazla un
  • 1.5 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 yemek kaşığı kadar krem şanti
  • 1.5 su kadehi posası süzülmüş portakal suyu Ben kan portakalı kullandım
  • 2 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un

Portakallı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta bir kapta iyice çırpılır.
  2. Daha sonra süt ve yağ ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Karışımın içine un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  4. Hazırlanan karışım yağlanmış tart kalıbına dökülür ve evvelden ısıtılmış fırında 175 derecede hakimiyetli olarak pişirilir.
  5. Kek soğuduktan sonra beyaz muhallebili kısmı için verilen malzemeler krem santi haric tencereye alınır ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra içine krem santi ilave edilir ve iyice çırpılır.
  7. Hazırlanan muhallebi ılıyınca kalıptan çıkarılan kekin üzerine dökülür.
  8. Son olarak portakallı muhallebili için verilen malzemeler tencereye alınır ve karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  9. Ilındıktan sonra kekin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir. videolu tarifimi ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz .

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın