Tereyağı, toz şeker, un ve toz bademi mutfak robotunda karıştırın. Yumurtayı hafif çırparak ilave edin. Hamuru yuvarlak yapıp streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika soğutun.
23 cm ’lik tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane ile hafif açarak kalıba yerleştirin. Buzdolabına kaldırarak 20 dakika daha soğutun.
Üzerine yağlı kağıt ve ağırlık yapması için nohut koyarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
Üzerideki ağırlığı ve kağıdı alarak 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkartıp soğumaya vazgeçin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
Çikolatayı minik parçalara ayrılıp bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirerek çikolatayı eritin.
Çikolatayı fırçayla tart tabanının içine denk olarak sürün. 5 dakika bekleyip çikolata bitene kadar aynı operasyonu yineleyin. Buzdolabında 10 dakika bekletin.
Dolgusu için, yumurtaları, limon suyu ve toz şekeri çırpın. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kremayı ilave edin.
Karışımı tartın içine doldurun ve 35 dakika pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabında bekletin.
Portakalın kabuğunu ceddip ince kabuğu alın ve dilimlere ayırın. Kabuğunu jülyen doğrayın. Su ve toz şekeri kaynatıp portakal kabuklarını ilave edin.
5-6 dakika pişirip şerbetten çıkartın. Soğuyunca tartın üzerine yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.