Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %-0,16
  • BIST
    %-1,36
Portakallı Tarçınlı Yumuş Kek

Portakallı Tarçınlı Yumuş Kek

Portakallı Tarçınlı Yumuş Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250ml)
  • 1 su bardağı süt (200ml)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik istikrarsız yağ (200ml)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 nehir kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2-2, 5 su bardağı )

Portakallı Tarçınlı Yumuş Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri eriyinceye dek mikserle çırpalım.
  2. Ardından yağ , süt, portakal kabuğu rendesi ve tarçını ekleyelim.
  3. Birazcık daha çırpıp kuru malzemeleri ekleyelim azıcık çırpalım ve kek hamurumuz hazırlanmış.
  4. Yağladığımız kalıbımıza hamuru dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kekimizi koyalım.
  6. Piştiğini çakmak için kürdan testi yapabilirsiniz.
  7. Yaklaşık yarım saat te kekimiz pişiyor.
  8. Piştikten sonradan zıt çevirerek servis tabağına alalım.
  9. Soğuduktan sonradan üstüne tarçın serpip servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın