Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani Tarifi

Portakal kokusunu buram buram hissedeceğiniz bir dilimle kalmayacağınız Portakallı Revani bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. iddia ediyoruz! Revani hiç bu dek lezzetli olmadı diyeceksiniz. Portakal ve limonun yemek tariflerinde bir misyonu olduğu düşünenlerdenim.

Bilhassa şerbetli tatlılarda farklı naturel aromasının verdiği lezzeti hazırlanmış yiyecek ürünlerinde bulamayacağımız belirli. Portakallı Revani Tarifini denedikten daha sonra tanımlama hakkında yorumlarınızı bekliyoruz. Basit gelsin…

Malzemeler:

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
110 gram (yarım su bardağı) değişken yağ
180 gram (1 su bardağı) irmik
Yarım su bardağı, portakal suyu
190 gram un (2 su bardağından bir parmak eksik)
Kabartma tozu

Şerbeti için:
Yarım su bardağı portakal suyu
500 gram su
500 gram şeker

Portakallı Revani Tarifi

Yumurtaları bir vahşi kıralım, üstüne şekeri ilave edip çok iyi çırpalım. Rendenin ince tarafı ile rendelediğimiz portakal kabuğu rendesini de ilave edelim karıştırmaya devam edelim burada uyarı edilmesi gereken portakalın aromasının adamakıllı özümlenmesi. Yaklaşık 5 dakika mikserle çırptıktan sonra, harca sırası ile sıvı yağ ve portakal suyunu ek edelim mikserle karıştırmaya devam edelim.

Sıra kuru malzemelere geldi önce irmiği ekleyelim daha sonra un ve kabartma tozunu (elenmiş) ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Bütün malzemenin karıştığına belirli olduktan sonra yağlanmış (az)  dikdörtgen orta zirve borcama harcı dökelim. Önceden ısındığınız 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.

Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su, şekeri ve portakal suyunu alalım. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim, beş dakika kaynadıktan daha sonra ocaktan alalım ber kenarda ılınması için bekletelim. Üzeri nar gibi kızaran revaniyi fırından alalım, 5 dakika bekletelim, üzerine ılık şerbetini verelim. Şerbetini çektikten sonradan üzerini istediğiniz şekilde süsleyiniz.

Afiyet olsun…

ANEKDOT: Bu tatlı bir gece bekletilirse daha lezzetli olur

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın