Malzemeler
Puding için
Şurup için
Sunum için
Pudingi pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Portakal marmeladını kalıbın tabanına sürün. Tereyağı, portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpın. Elenmiş un, tuz ve zencefili ilave ederek karıştırın. Sütü ilave edin. Hamuru kalıba doldurun. Kalıbın ağzına 2 kat yağlı kağıt serip üzerini birkaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencerenin içine yerleştirip kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1.5 saat pişirin tencerenin içindeki su eksildikçe su ilave edin. Şurup için, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Soğutup portakal dilimlerini şuruba ilave edin. Pudingi tencereden çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın. Şurubu üzerine dolaştırıp portakal dilimleri ile süsleyin. Yanında krema ile beraber sıcak servis yapın.