Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,65
  • ALTIN
    %0,46
  • BIST
    %1,94
Portakallı Puding

Portakallı Puding

Portakallı Puding Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su kadehi portakal marmeladı

Puding için

  • 175 gr tereyağı oda ısısında
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 175 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 koli vanilya
  • 3 yumurta
  • 120 ml süt
  • 245 gr kek unu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Şurup için

  • 120 ml portakal suyu
  • 115 gr toz şeker
  • 2 portakal kabuksuz dilimlenmiş

Sunum için

  • Çırpılmış krema

Portakallı Puding Nasıl Yapılır?

Pudingi pişireceğiniz kabı tereyağı ile yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Portakal marmeladını kalıbın tabanına sürün. Tereyağı, portakal kabuğu, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpın. Elenmiş un, tuz ve zencefili ilave ederek karıştırın. Sütü ilave edin. Hamuru kalıba doldurun. Kalıbın ağzına 2 kat yağlı kağıt serip üzerini birkaç kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencerenin içine yerleştirip kalıbın yarısına gelecek kadar kaynar su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 1.5 saat pişirin tencerenin içindeki su eksildikçe su ilave edin. Şurup için, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Soğutup portakal dilimlerini şuruba ilave edin. Pudingi tencereden çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Büyük bir servis tabağına ters çevirerek aktarın. Şurubu üzerine dolaştırıp portakal dilimleri ile süsleyin. Yanında krema ile beraber sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın