Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Portakallı Pestil Bütünde Mevsiminde

Portakallı Pestil Bütünde Mevsiminde

Portakallı Pestil Bütünde Mevsiminde Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram portakal
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi su
  • Yağlı kağıt

Portakallı Pestil Bütünde Mevsiminde Tarifi Yapılışı

  1. Portakallar ceddilir, tencerede nişasta hariç öbür malzemeler eklenir. Düdüklü tencere seçimidir.
  2. Portakallar 10 dk ya hamur gibi olacaktır. Sıcak sıcak blandirdan geçirilir.
  3. Nişasta bir ölçü soğuk su ile açılır.
  4. Portakal püresine ilave edilir.
  5. Transparan bir hal alana kadar kaynatılır.
  6. Yağlı kağıt üzerine ince çeper biçiminde serilir. Takribî 2 gün muntazam bir tabanda kurutmaya alınır.
  7. Fırınlarında kurutma programı olanlar 1 saatte kurutma yapabilirler. İster sade ister ceviz ve fındık sarılarak servis edilir. Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın