Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Parfe

Portakallı Parfe

Portakallı Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane portakalsuyu ve kabuk rendesi
  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 3 yumurta
  • 2 poşet 1 kolinin içindeki 2 poşet krem şanti
  • 1, 5 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi damla çikolata
  • 1 çay kadehi kırılmış ceviz
  • Çikolata sos 3 tepeli yemek kaşığı sosa, bir çay kadehi süt kullandım

Portakallı Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Her mevsimde yenen lezzetlerden biridir parfe.
  2. Yaz aylarında ise yeri daha başkadır, dondurma tadında serinliktir :
  3. Ramazanda tatlı, aniden gelen komşumuza veya konuklarımıza harika bir ikramlıktır parfe : başlayalım o zaman:
  4. 2 poşet toz krem şantiyi, sütle iyice çırpıp dolaba koyuyoruz ben buzluğa koydum, yumurtayla şekeri çırpana kadar
  5. Yumurta iki yumurtada olur, kullandığım yumurtalar miniktive şekeri de iyice çırpıyoruz. köpük köpük olana kadar
  6. Portakalı, kabuğunu iyice yıkayıp suyunu sıkıyoruz, limondan azıcıkçık büyüktü portakal kabuğunu da rendeliyoruz.
  7. Dondurucuya koyduğumuz krem şantiyi çıkartıp, çırpılan şekerli yumurtayı, ceviz, damla çikolatayı, portakal suyu ve kabuğu, başka bir deyişle tam malzemeyi krem şantinin üzerine dökerek kaşıkla karıştırıyoruz. tamamen karıştırmalıyız bu düzeyde
  8. Buzdolabı poşetini yan ve alt tarafından keserek açıyoruz.
  9. Açtığımız poşeti, parfeyi dökeceğimiz kalıbın içine yerleştiriyoruz.
  10. Karışımı kalıba döküp, üzerini kaşıkla düzenleyerek, tekerrür dondurucuya koyup donduruyoruz.
  11. 4-5 saat buzlukta donmalı. akşamdan hazırlayıp sabaha kadar da dondurabiliriz
  12. Çikolata sosu ufak bir tencereye koyarak 1 çay kadehi sütü üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
  13. Ocağı yakıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  14. Arada karıştırarakta soğumasını sağlıyoruz.
  15. Donan parfeyi dondurucudan çıkartıp, düz bir tabağa ters döndürerek üzerindeki buzdolabı poşetini çıkarıyoruz.
  16. Üstüne, çikolata sos veya benmari usulüyle eritilen çikolata dökerek başka bir deyişle gönlünüzce süsleyip dilimleyerek servisliyoruz.
  17. Her ikisiyle de portakalın buluşması harika oluyor.
  18. Siz hangisini seçim ederseniz. Sınayanlara afiyet- i şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın