Çikolata sos 3 tepeli yemek kaşığı sosa, bir çay kadehi süt kullandım
Portakallı Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?
Her mevsimde yenen lezzetlerden biridir parfe.
Yaz aylarında ise yeri daha başkadır, dondurma tadında serinliktir :
Ramazanda tatlı, aniden gelen komşumuza veya konuklarımıza harika bir ikramlıktır parfe : başlayalım o zaman:
2 poşet toz krem şantiyi, sütle iyice çırpıp dolaba koyuyoruz ben buzluğa koydum, yumurtayla şekeri çırpana kadar
Yumurta iki yumurtada olur, kullandığım yumurtalar miniktive şekeri de iyice çırpıyoruz. köpük köpük olana kadar
Portakalı, kabuğunu iyice yıkayıp suyunu sıkıyoruz, limondan azıcıkçık büyüktü portakal kabuğunu da rendeliyoruz.
Dondurucuya koyduğumuz krem şantiyi çıkartıp, çırpılan şekerli yumurtayı, ceviz, damla çikolatayı, portakal suyu ve kabuğu, başka bir deyişle tam malzemeyi krem şantinin üzerine dökerek kaşıkla karıştırıyoruz. tamamen karıştırmalıyız bu düzeyde
Buzdolabı poşetini yan ve alt tarafından keserek açıyoruz.
Açtığımız poşeti, parfeyi dökeceğimiz kalıbın içine yerleştiriyoruz.