Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Mus

Portakallı Mus

Portakallı Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yaprak jelatin
  • 1 su bardağı süt kreması

Süsleme için:

  • 2 portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı su
  • Hindistan cevizi rendesi

Portakallı Mus Nasıl Yapılır?

  • Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın. 
  • Yumurta sarılarını toz şekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak portakal suyunu azar azar yedirerek ilave edin.
  • Karışımı bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten alıp yaprak jelatini ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ilave edin. Hazırladığınız karışımı derin bir kalıba döküp buzdolabında katılaşıncaya kadar 3 saat bilave ettirin.
  • Sekiz kaşık suyu 1 bardak toz şekerle kaynatın. Koyu bir şurup kıvamına gelince ateşten alın.
  • 2 portakalın kabuklarını atayıp çeperlerini çıkarın. Dilimleri sıcak şuruba atıp 5 dakika bilave ettirin. Kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  • Musu servis tabağına ters çevirin ve çevresini şurupta bilave ettirdiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin. Hindistan cevizi serpip soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın