Malzemeler
Kızartma için
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp minik minik kesin. Unu hamur yoğurma kabına alıp margarin, süt ve tuz ilave edin. Katı ve muntazam bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Un serpilmiş tabana alıp merdaneyle 2 mm inceliğinde açın.
Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Tozşekerle harmanlayıp hamurun üzerine serpiştirin. 10 cm?lik şeritler halinde kesip her birini rulo biçiminde sarın ve yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın.
Yağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.