Malzemeler
– 2 su bardağı şeker
– 1 su bardağı yoğurt
– 250 gr.paket margarin
– 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
– 2 kahve kaşığı kabartma tozu
– 1 portakal suyu
– 1 portakal kabuğu rendesi
– aldığı kadar un
Yapılışı
Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir. Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında (160- 170 derecede) pişirilir. Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Servise hazır, afiyet olsun.