Malzemeler
Tereyağlı portakal için
Tereyağlı portakal için, tereyağı, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz biçiminde açıp yumurtaları ilave edin. Sütü azar azar ilave edip mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp üzerine hafifçe tereyağı sürün. Ufak bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp tavayı hafifçe sağa-sola eğerek hamurun tavaya denk olarak dağılmasını sağlayın. Hamurun altı hafifçe kızardığında değişik suratını çevirip pişirin. Tüm malzemeyi bu biçimde hazırlayın. Hazırladığınız krepleri dörde katlayın. Tereyağlı portakalı tavaya alıp ısıtın. Krepleri tavaya ilave edip tereyağlı portakalın içinde pişirmeye başlayın. Portakal suyunu ilave edip pişirme harekâtına devam edin. Konyağı tavaya ilave edip ocağın ısısını artırın. 5 dakika pişirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Üzerine pudra şekeri ve ince rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.