Yarım su kadehi tozşekeri tavaya alıp kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel haline gelince 2 yemek kaşığı portakal suyu ilave edip karıştırın ve ateşten alarak kaselerin dibine paylaştırın.
Yumurtaları, kalan tozşekeri, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı bir kasede mikser ile karıştırın. Ilık olan sütü azar azar karışıma ilave edip çırpın. Tabanlarına karamel döktüğünüz kaselere karışımı paylaştırın.
Kaseleri tepsiye yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su doldurun. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya vazgeçin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. 3 saat beklettikten sonra kaseleri ters çevirerek servis tabağına alın. Kramalize edilmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Vanilyalı hafif krem karamel tarifine buradan erişebilirsiniz.
AKLINIZDA BULUNSUN
Krem karamelin kaseden rahat çıkması için içi sıcak su dolu bir kasenin için de 1-2 dakika kadar bekletin.