Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek)

Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek)

Tarifin Hikayesi

Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi (rendenin küçük kısmıyla rendelenecek)
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı un (tedarik unun kalitesine kadar değişebilir, ben 2 su bardağı+çeyrek su bardağı un kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kek kalıbı kullanacaksanız yağlamak için tereyağ

Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar çırpılır, şeker ilave edilir, köpürünceye dek en ince ayrıntısına kadar çırpılır.
  2. Yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir iyice karıştırılır.
  3. Un, vanilya, kabartma tozu da elenerek eklenir pürüzsüz oluncaya değin karıştırılır.
  4. Evvelden yağladığımız kalıp veya tepsiye harcımız aktarılır, 1-2 defa tezgaha vurulur(bu işlemi içindeki hava kabarcıklarının gitmesi için yapıyoruz).
  5. Evvelden ısıtılmış 170 derece daha alçak üst fansız ayarda yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
  6. Fırından alınan keke kürdan testi yapılır( kürdanı keke batırıp çıkardığımızda pak kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir).
  7. Kek fırından çıkınca üstüne nemli kumaş örtülür, 3-4 dakika beklenir, kek kalıptan çıkarılır, soğumaya bırakılır.
  8. Soğuyunca arzuya kadar servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın