Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,19
EURO
%-0,60
ALTIN
%1,51
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek)
Facebook
Twitter
Google+
15 Şubat 2021
0
229
+
-
Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek)
Tarifin Hikayesi
Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi (rendenin küçük kısmıyla rendelenecek)
Yarım su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı süt
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı un (tedarik unun kalitesine kadar değişebilir, ben 2 su bardağı+çeyrek su bardağı un kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kek kalıbı kullanacaksanız yağlamak için tereyağ
Portakallı Kek, Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi Yapılışı
Yumurtalar çırpılır, şeker ilave edilir, köpürünceye dek en ince ayrıntısına kadar çırpılır.
Yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir iyice karıştırılır.
Un, vanilya, kabartma tozu da elenerek eklenir pürüzsüz oluncaya değin karıştırılır.
Evvelden yağladığımız kalıp veya tepsiye harcımız aktarılır, 1-2 defa tezgaha vurulur(bu işlemi içindeki hava kabarcıklarının gitmesi için yapıyoruz).
Evvelden ısıtılmış 170 derece daha alçak üst fansız ayarda yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
Fırından alınan keke kürdan testi yapılır( kürdanı keke batırıp çıkardığımızda pak kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir).
Kek fırından çıkınca üstüne nemli kumaş örtülür, 3-4 dakika beklenir, kek kalıptan çıkarılır, soğumaya bırakılır.
Soğuyunca arzuya kadar servis edilir.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
hazırlanışı
Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi
Kış Keki (Mis Kokulu Sünger Kek) Tarifi nasıl yapılır
kolay Portakallı Kek
Portakallı Kek
yemek tarifi
yemek tarifleri
İlginizi Çekebilir
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Portakal Aromalı Bol Soslu Islak Kek
Önceki Yazı
Beyaz Çikolatalı Brownie
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı