Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Kek

Portakallı Kek

Tarifin Öyküsü

Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 280 gram margarin veya tereyağı
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kapartma tozu
  • 160 gram şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 portakalın suyu birinin kabuğunun rendesi
  • Yarım limon suyu yarısını kabuğunun rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Hindistan cevizi

Portakallı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Evvelden fırını 170 derecede açın ısınsın.
  2. Miksere margarini, şekeri ,vanilyayı koyup azıcık çırpın.
  3. Kabuk rendeleri hariç hepsini miksere koyup azıcık daha çırpın en son kabuk rendelerini koyup kaşıkla karıştırın .
  4. Ununu ayarlayın çok katı bir hamur olmayacak çok akışkan olursa azıcık daha un ilave edebilirsiniz .
  5. Yağlanmış unlanmış fırın tepsisine hamuru dökün ve sıcak fırına verin .
  6. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin ,piştiğini kavramak için kekin ortasına bir kürdan daldırın hamursuz kazançsa olmuştur.
  7. Kek pişip soğuyunca portakal suyu ve şekerini karıştırın şekeri azıcık erisin.
  8. Üzerine kaşıkla denk biçimde dökün ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın