1 koli hazır çikolata tozu sıradan çikolata sosu tarifinde 500 gram sütle yapılıyor ben ikiyüz gramlık kadehte başka bir deyişle iki su kadehi 400 gr sütle hazırladım azıcık daha koyu kıvam istediğim için
Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabında iyice köpürene kadar çırpılır.
İçerisine portakal suyu, akışkan yağ, rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve vanilya ilave edilir.
En son olarak un ve kabartma tozu ilave edilerek çok az çırpılır.
Gerekirse spatula ile karıştırın .
Tam kek tariflerinde un ve kabartma tozu ilave ettikten sonra fazla çırpmayın karıştırmanız dahi yeterli olacak kek hamuru sönmemiş olur.
Kek kalıbınızı iyice her tarafına yağ gelecek biçimde yağlayın ve kek harcını boşaltıp kek kalıbını tezgahta sallayın kek harcı denk biçimde dağılsın.
175°de alt üst fırında pişirin.
40 dakika sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
Benim fırında bütün 50 dakikada pişti.
Pişen keki soğumaya vazgeçin ve kek kalıbından çıkarın.
Sos için:minik tencerenin içine süt ve çikolata sosunu alın iyice karıştırarak ocakta koyulaşıp bir dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve ilk sıcaklığı gidene kadar aralıksız karıştırın kabuk yakalamaması için
Kekin üzerine gezdirin.Dinlenmeye vazgeçin .
Dinlenen keki dilimlere keserek servis edebilirsiniz üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.