Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Portakallı Karamelize Tarte Tatin

Portakallı Karamelize Tarte Tatin

Portakallı Karamelize Tarte Tatin Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su kadehi toz şeker
  • 1/3 su kadehi su
  • 2 portakal
  • ¼ su kadehi file badem
  • 4 milföy hamuru

Portakallı Karamelize Tarte Tatin Nasıl Yapılır?

  • Karamelize harekâtı için, toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın.
  • Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karameli 20 cm ’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. 
  • Karamelin üzerine beyaz kısımlarını arının. Yuvarlak dilimlediğiniz portakalları yerleştirip file badem serpin.
  • Milföy hamurlarını birleştirip tart kalıbının ebatlarında açın. Portakalların üzerini açtığınız milföy hamuruyla kapatın.
  • Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar takribî 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın